Balsamico

Balsamico`s

Al onze balsamico´s zijn speciaal door ons, voor u geselecteerd. Alle balsamico´s zijn op basis van vers fruit! Dit zorgt ervoor dat onze azijnen puur, eerlijk en bovenal fantastisch lekker zijn!

Daarnaast bepaalt bij ons het fruit de zoetheid van de azijn, aangezien er door de boeren geen extra suiker aan wordt toegevoegd. Onze tomatenazijn is dan bijvoorbeeld ook iets minder zoet dan onze vijgenazijn.

Koop onze azijnen om over salades te sprenkelen of in combinatie met onze olijfolie te gebruiken. Zelf gebruiken wij azijn bij alles wat we lekker vinden, van vlees tot vis, van groenten tot kaas en desserts. Hieronder staan al onze azijnen kort beschreven, zodat je je een idee kunt vormen van de smaak. Onder de beschrijving van de balsamico´s staan een aantal overheerlijke recepten.
Pas op voor uw vingers!

Uiteraard ben je van harte welkom om ze even in het echt te komen proeven in onze winkel bij Warenhuis Vanderveen.

Balsamico

Wij verkopen vele soorten balsamico`s.

Als u op de balsamico klikt krijgt u informatie over de eigenschappen en smaak van de balsamico azijn.

Balsamico bianco

Een frisse, fruitige witte wijnazijn, door zijn zachte en romige smaak uitstekend geschikt over diverse salades, voorgerechten, maar ook uitstekend te combineren bij desserts.

Hieronder vind je de volgende recepten met balsamico bianco:

  • Watermeloen salade
  • Salade van parhamham, pompoen, olijfolie, balsamico azijn & parmazaanse kaas
  • Saltufo carpaccio

Vijgen-Dadel Balsamico azijn

Een populaire balsamico azijn, en dat is niet zonder reden. Deze heerlijke zoete azijn heeft qua smaak wel iets weg van een oude balsamico azijn. De vijgen zorgen voor een lichte frisheid en de dadel brengt een fijne zoete ondertoon.

De ideale partner voor geitenkaas, parmaham en mozzarella. Een mooi stukje steak, oude kaas of een frisse tabouleh met munt en citroen, deze azijn kan het allemaal aan.

Blauwe bessen balsamico

Uitgewogen combinatie van zoet en zuur.

Deze balsamico past in diverse salades, maar kan ook gebruikt worden bij groentegerechten en bij kaasplankjes.

Mango balsamico azijn

Mango azijn, je weet misschien niet wat je je erbij moet voorstellen. Daarom leggen wij graag even uit waarom deze bestseller zo gewild is. Hij is namelijk zowel wat smaak als wat kleur betreft een echte knaller. Hij prikkelt je smaakpapillen door de zure en zoete tinten van rijpe mango’s. Hij smaakt erg goed in combinatie met zalm, garnalen of gerookte kip.

Zin in een makkelijke en gezonde salade? Schenk hem dan samen met wat notenolie over een salade van veldsla, walnoten, mozzarella en avocado.

Ook heerlijk bij ijs of andere desserts, of leng aan met olijfolie met citroen voor een frisse dressing.

Crema di Frutta Mango balsamico

Deze lichtzoete crema azijn van mango met 40% vruchtvlees is perfect te gebruiken in een groene of pasta salade met gerookte zalm of garnalen.

Frambozen Azijn

Wij houden van frambozen, van die fijne vrolijke, zomerse smaak. Een eerlijke smaak, zonder toegevoegde suiker, kunstmatige smaak- en geurstoffen.

Hij pas perfect bij een pastasalade met mango, mozzarella en gerookte kip. Daarnaast schittert hij ook in combinatie met feta en rode ui.

Wil je een dessert met rood fruit maken? Ga dan voor een coulis van rode vruchten, vers roomijs en gebruik deze azijn als geheim ingrediënt.

Cumberland balsamico

Witte wijn- en sherryazijn verfijnd met sinaasappels, citroenen en gember.

Uitstekend geschikt voor bij carpaccio’s maar ook bij vleesgerechten en wild.
Ook lekker in diverse sauzen, als laatste afronding.

Tomaten balsamico

De Franssen noemen ze ook wel pommes d’amour, en wij begrijpen wel waarom. Want hoe fantastisch kunnen goede tomaten smaken!

Deze pure azijn is ontzettend breed inzetbaar, en kenmerkt zich door die frisse, lichtzoete smaak van tomaat. Heerlijk over iedere salade waar je normaal tomaat doorheen zou doen.

Dit is dé vervanger voor bijvoorbeeld rode wijn azijn, wanneer mensen niet zo van die zure smaak houden. Hij is namelijk milder, heeft een klein zoetje maar blijft mooi fris. Hierdoor staat hij enorm sterk als basis voor vinaigrette.

Heerlijk om over verse oesters te druppelen!

Vijgen balsamico

Azijn op basis van vijgenextract met volle fruitsmaak- en geur.

Geschikt voor de exotische keuken of in geitenkaassalades of fruitsalades.

Vlierbes gember balsamico

Witte wijnazijn en vlierbes- en gemberextracten zorgen samen voor deze hartige azijn.

Lekker bij salades of gebruik bij Aziatische gerechten.

Aardbeien balsamico

Hollands lekkerste vrucht verwerkt in deze balsamico.

Meng hem in de zomer met water en drink als frisdrank!

Ook heerlijk bij desserts, fruitsalades en in saladedressings.

Crema balsamico cranberry

Typische balsamicosmaak met de frisheid van cranberries. Combineert prima met sauzen, saladedressings en groente- en kaasgerechten.

Een heerlijke balsamico crema van hoge kwaliteit met cranberries. U proeft absoluut het verschil en de kracht.

Aceto balsamico invacchiato

De oudste balsamico van de Trebbiano-druif.

Een dikke vloeibare consistentie met zachte zoetheid, zeer geconcentreerd.

Bijzonder geschikt voor aparte dressings of bij desserts.

Granaatappel balsamico

Een exotische azijnspecialiteit, mild en fruitig van smaak.

Lekker bij diverse zomerse salades, maar ook bij ijs en andere nagerechten.

Balsamico met bloedsinaasappel

Een ware smaakexplosie!

Fris, zuur en zoet tegelijk. Wij vinden het een geniale combinatie, de zoetheid van de 9 jaar oude balsamico met de licht bittere smaak van bloedsinaasappel. Hij prikkelt je smaakpapillen en zorgt voor een verrassingseffect in je gerecht. Deze balsamico combineert goed met nootachtige slasoorten en kan daarnaast ook worden gebruikt bij desserts. Maak indruk door aardbeien te marineren in deze balsamico met bloedsinaasappel. Heerlijk met wat vers roomijs of zelfgemaakte chocolademousse. Zeker proberen!

Productinformatie:

  • Natuurlijke ingrediënten.
  • Fris, zuur en zoet.
  • Heerlijk over sla en fruit.
  • Donker en koel bewaren.

Balsamico met peer

De zoete en sappige peren combineren heerlijk met uitgesproken smaken zoals blauwe kaas in een maaltijdsalade met venkel, walnoten en rucola.

Bovendien doet deze zoete azijn denken aan de heerlijke peren-ijsjes en zijn dus ook in de zomer een onmisbare smaakmaker in frisse fruitsalades.

Probeer de azijn ook eens samen met honing op een stukje vlees op de BBQ voor een sweet and sticky korstje.

De peren azijn wordt extra lekker samen met een goede extra vergine olijfolie zoals de Malaga of Abruzzo olijfolie.

Bewaar het flesje uit direct (zon) licht en liever niet in de buurt van een warmtebron. Niet in de koelkast bewaren.

Balsamico perzik-abrikoos

Deze fruit azijn met perzik en abrikoos straalt op je bord. Hij zorgt voor een fris-zoete toets in al je salades en doet dat met Italiaanse charme. Hij is licht zoet door de toevoeging van het fruit maar heeft zeker ook een fris-zuur kantje.

Lekker in een salade met ham, zachte geitenkaas, gegrilde perziken en nootjes. Of over een salade met peer, gorgonzola en walnoten.

Ga je barbecuen? Maak dan een bijpassende frisse coleslaw met deze fruitige azijn.
Maar je kan er nog veel meer mee! combineer hem met een glaasje prosecco, of maak een smoothie met perziken, sinaasappelsap, Griekse yoghurt en slagroom!

Passievrucht azijn

Deze lekkere zoete azijn is op basis van geconcentreerde druivenmost wat zorgt voor een uitgebalanceerde en intens fruitige smaak.

Passievrucht azijn is erg lekker in zomerse fruitsalades met bijvoorbeeld limoen, mango, en ananas maar is ook heerlijk in een couscous salade met gedroogd fruit, feta en munt. Ook hoofdgerecht met vis of schaaldieren kun je feestelijk afmaken met wat druppels van deze azijn.

Ook leuk: combineer deze fruitige azijn in een dessert met witte chocolade en een bolletje roomijs.

Bewaar het flesje uit direct (zon) licht en liever niet in de buurt van een warmtebron. Niet in de koelkast bewaren.

Recepten met balsamico`s

Wij hebben een aantal overheerlijke recepten met balsamico`s voor u geselecteerd. De recepten zijn geordend op het soort balsamico. Klik op de knop om de pdf versie te openen. Deze kunt u eventueel uitprinten om in de keuken te gebruiken.