Olijfolie
Olijfolie bewaaradvies
Bewaar olijfolie liefst op een koele donkere plaats. In elk geval niet in het raamkozijn want licht breekt olie af. Goede verse olijfolie blijft vanaf het moment van persen minstens 1,5 jaar goed. Maar uiteindelijk wordt elke olie ranzig. Olijfolie bevriest eerder dan water. Al bij een graad of acht wordt olie dik, dit maakt niets uit, de olie zal vanzelf weer smelten.

Wij verkopen vele soorten olijfolie.
Als u op de olie klikt krijgt u informatie over de eigenschappen en smaak van de olie.
Olijfolie Sevilla
Dé olijfolie om in te bakken, zonder spetters.
Op zoek naar een goede olijfolie om in te bakken? Dan is Sevilla de perfecte keuze. Deze Spaanse extra vergine olie is uitermate geschikt om dagelijks te gebruiken in de pan. Een gezond alternatief voor boter en tegelijkertijd een fijne smaakmaker. De olijven worden met een machine geplukt en via een continu systeem geperst. Daarna wordt de olie die vrijkomt helemaal gefilterd. Dit zorgt ervoor dat de Sevilla niet spettert of walmt, omdat er geen stukjes meer inzitten die kunnen verbranden.
Frituren in olijfolie?
Ja, het kan echt! Wanneer je bijvoorbeeld aardappeltjes frituurt, doe je dat op een temperatuur van 180 graden. Deze extra vergine olijfolie heeft een rookpunt van 210 graden, waardoor hij prima te gebruiken is in de frituurpan. Wij hebben het al vaak genoeg getest, en kunnen je vertellen dat in Sevilla gefrituurde patatjes ontzettend lekker zijn.
Productinformatie
- 80% Picual en 20% Hojiblanca olijven.
- Walmt en spettert niet.
- Gefilterde olijfolie.
- Voor bakken, stoven, braden én frituren.
- Minimaal een jaar houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Ook uitermate geschikt voor pasta´s
Olijfolie Malaga
- Super romig en zacht.
- Invloeden van amandel.
- Heel klein scherp randje.
- Verrassend bij visgerechten en in combinatie met noten.
- Smaakt mooi bij een oude balsamico.
Uit het zuiden van Spanje komt deze Malaga olijfolie, gemaakt van 100% Manzanilla Aloreña olijven. De handmatige oogst vindt op verschillende momenten plaats tussen november en januari. Telkens worden de rijpe olijven met de hand geselecteerd zodat alleen de perfecte olijven worden verwerkt.
De onrijpe olijven blijven nog even aan de boom hangen en worden in een volgende ronde meegenomen. Op deze manier zorgt onze boer ervoor dat we een romige en vooral volle groene olijfsmaak krijgen. Dit mooie ronde karakter sluit goed aan bij gerechten waar noten in zitten en smaakt verrukkelijk bij visgerechten en paella.
Productinformatie
- 100% Manzanilla Aloreña olijven.
- Met de hand geoogst.
- Geoogst tussen november en januari.
- Licht gefilterd door een linnen doek.
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
- Verrassend bij visgerechten en paella.
Zeer geschikt bij gerechten in combinatie met noten.
Olijfolie Andalusië
Spaanse zachte olijfolie uit het verrassende Andalusië.
Deze olie is lekker bij brood, boquerones en allerlei andere Spaanse gerechten. Fluweelzacht in de mond met een licht kruidig karakter dat iets later binnenkomt.
Productinformatie
- 100% Arbequina olijven
- Met de hand geoogst rond december/januari
- Geperst met een continue systeem.
- Zuurgraad <0,3-0,4%
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Lekker bij brood, ansjovis en allerlei andere Spaanse gerechten.
Sicilië
- Onze best verkochte olijfolie voor brooddip.
- Super grazig met een klein scherp randje.
- Ideaal als brooddip, bij salades en mozzarella.
- Gaat goed samen met onze frambozen, mango en vijgen-dadel balsamico
- Zon in een flesje, onze favoriet!
Deze olijfolie is grazig en helder, heeft een klein scherp randje en een zeer volle smaak. Wil je de Italiaanse zon proeven, dan is dit de goede keuze. Want zo vulkanisch als Sicilië is, zo explosief is haar olijfolie. Hij komt het best tot zijn recht wanneer je hem gebruikt zoals de Sicilianen het doen, als brooddip. Schenk daarbij een goed glas wijn. Ook zeer geschikt voor het maken van knapperige bruschetta’s.
Productinformatie
- 100% Nocellara Etnea olijven.
- Met de hand geoogst rond november/december.
- Geperst met een continue systeem.
- Zuurgraad <0,3-0,4%
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Ideaal als brooddip, voor het maken van bruchetta´s, bij salades en mozzarella.
Foggia
De Italiaanse zomer op tafel
- Volle, ronde smaak.
- Aanwezige olijfsmaak.
- Vleugje groene tomaat.
- Licht peperig
- Lekker bij salades met een stevige smaak, gegrilde groenten en fruits de mer.
Een volle, groene olijfolie uit Foggia, Zuid-Italië.
Deze olijfolie smaakt door zijn lichte bittertje goed bij salades, gegrilde groenten, fruits de mer en zelfs aardappeltjes.
Productinformatie
- 100% Peranzana olijven.
- Biologische olijfolie.
- Met de hand geoogst in oktober/november.
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Lesbos
Subtiele, lichte olijfolie. Delicate nootachtige smaak. Van het Griekse eiland Lesbos.
- Lichte, nootachtige smaak.
- Lekker over tomatensalade en in combinatie met paddenstoelen.
- Heerlijke aardse smaak die past bij Griekse souvlaki.
- Smaakt goed bij mildere azijnen zoals onze tomaat en ciderazijn.
Deze olijfolie komt van een van de grootste Griekse eilanden, Lesbos genaamd. De Kolovi olijven groeien aan de zuidkant van het eiland, aangezien de grond in het noordelijke deel kaal en onvruchtbaar is. Maar wat er aan de noordkant niet groeit, wordt goed gemaakt in het zuiden. Maar liefst elf miljoen olijfbomen stralen hier in de warme zon. De Kolovi olijven worden handmatig geperst en geven een aardse, nootachtige smaak. Deze olijfolie combineert perfect bij salades waarin notige smaken een extra toevoeging vormen. Sprenkel deze olijfolie over een tomatensalade, over risotto met gebakken paddenstoelen of over je gegrilde souvlaki.
Productinformatie
- 100% Kolovi olijven.
- Handmatige oogst met behulp van houten stokken.
- Geoogst midden december.
- Door een steenmolen en centrifuge geperst.
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Abruzzo
Deze extra vergine olijfolie komt uit de Abruzzen, een prachtige regio in het midden van Italië. De olijfbomen stralen hier in de zon, op groene heuvels van dit idyllisch Italiaanse landschap. De smaak is dan ook minstens zo rijk als de grond waarin de bomen jaren terug werden geplant. Vol karakter en met tonen van rijpe tomaat, groene banaan en vanille. Een olie met een romige body, die met liefde door de boeren Paolino, Tonino, Peppino, Ninuccio, Pierino, Nicilino, Giovanni en Domenico wordt gemaakt. Deze gepassioneerde Italianen plukken het liefst iedere olijf met de hand en zorgen ervoor dat de eerste koude persing binnen twaalf uur na de pluk plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat alle smaken worden behouden en de kwaliteit ontzettend goed is. Goed te gebruiken om te bakken en om bij salades te serveren.
Productinformatie
- Eerste koude persing binnen 12 uur.
- Met de hand geplukt met ondersteuningen van blazers.
- Lichtgroen met gele nuances.
- Lichte smaak van rijpe tomaten, vanille en groene bananen
- Chieti, Gucco, Leccino, Olvastra, Crognalegno, Ascolana en Dritta olijven.
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Geschikt voor salades en gegrilde groentes.
Toscane
- Zachte olijfolie
- Notige tonen.
- Subtiele peperige nasmaak.
- Lekker bij salade caprese, pasta of groentesoep.
- Smaakt goed bij balsamico di modena
Onze Toscaanse olijfolie komt uit het beroemde dorpje Lucca. Dit is een heerlijke zachte olijfolie waar je eerst notige tonen in proeft en dan een subtiel pepertje. Zijn karakter sluit goed aan bij Italiaanse gerechten zoals een salade caprese of pasta. Wil je het echt Toscaans aanpakken ga dan voor een minestrone Toscane. Een groentesoep waarbij je eerst ingrediënten als bonen, ui, bleekselderij, wortel, prei en eventueel pancetta stooft in de Toscane olijfolie. Voeg knoflook en rozemarijn toe om in de zuiderse sferen te komen en blus af met een rundvleesbouillon. Maak het helemaal compleet door er een zakje tortilli aan toe te voegen en gebruik verse basilicum en parmigiano om de soep af te maken.
Productinformatie
- 90% Razza en 10% Leccino olijven.
- Wel gefilterd.
- Machinaal geoogst eind november, begin december.
- Volgens traditionele methode mechanisch geperst.
- Zuurgraad <0,35-0,45%.
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Lekker bij salade caprese, salades, pasta of (minestrone) soep, als dip op een antipasti plank).
Apulië
- Dik, romig en fruitig.
- Peperige nasmaak.
- Heerlijk bij tomaat, bruschetta, vis en pasta.
- Smaakt lekker bij onze cumberland azijn.
Deze olijfolie uit de hak van Italië zit boordevol smaak. De olie is helemaal niet gefilterd en bevat hierdoor nog alle smaaklagen. Zijn smaak valt het beste te omschrijven als dik, romig en fruitig met een lekkere peperige nasmaak.
Productinformatie
- 100% Corantina olijven.
- Geoogst medio december.
- Geperst door middel van een traditionele stenen molen en centrifuge.
- Zuurgraad <0,2-0,4%
- Minimaal 1 jaar na aankoop houdbaar.
- Donker en koel bewaren.
Hij gaat goed samen met tomaat, bruschetta’s en pasta’s. Ook lekker om te dippen met een stuk brood. Een Italiaanse chef gaf ons ooit de tip om wentelteefjes met wat melk en honing te bakken in deze olijfolie.
Kreta
Deze olijfolie komt uit Kreta en heeft een volle, zachte maar fruitige smaak. Het is een olijfolie met een soepel mondgevoel en een vleugje citroen. Hij smaakt hierdoor goed bij vis en over salades met bijvoorbeeld fetakaas, rode ui en zwarte olijven. Heerlijk in combinatie met een frisse azijn.
Productinformatie
- 100% Koroneiki olijven
- Handmatige oogst met houten stokken
- Geperst met steenmolen
- Niet gefilterd, wel helder.
- Donker en koel bewaren.
Smaakt goed bij vis en over salades met bijvoorbeeld fetakaas, rode ui en zwarte olijven. Heerlijk in combinatie met een frisse azijn.
Kalamata PDO
In het gebied dat wereldwijd bekent is om zijn olijven en met lange traditie wordt deze bijzonder PDO Kalamata olijfolie gemaakt. Deze olijfolie is uiteraard van de categorie Extra Vergine olijfolie, afkomstig van de eerste koude persing en heeft geen enkele fabrieksmatige bewerking ondergaan. Koroneiki is het ras waarvan deze olijfolie gemaakt is. Een kleine olijf met weinig vruchtvlees en een grote pit die de lichte notensmaak aan deze olijfolie geeft. De olijven worden verbouwd in de heuvels van het gecontroleerde gebied rond de havenstad Kalamata, in het zuidwesten van Peloponessos. Ze worden handmatig geplukt in de periode december – januari. De boerencoöperatie certificeert, verzamelt en verhandelt deze olijfolie met als doel een eerlijke prijs voor de producenten te kunnen realiseren, met als resultaat een betere prijs voor de consument.
Productinformatie
- Zuurgraad maximaal 0,6%
- 100% Koroneiki olijven
- Handmatige oogst
- Donker en koel bewaren.
Smaakeigenschappen: diep groene kleur, fris aroma en volle smaak met een lichte pikante ondertong met een lichte amandelsmaak. Rijk in onverzadigde vetten en antioxidanten; onmisbaar in een gezonde voeding. Cholesterol verlagend.
Deze olijfolie komt meest tot zijn recht in dressings, salades of puur.
Uiteraard kunt u er mee bakken, lichte visgerechten zoals gamba’s, zalm en groenten.
Olijfolie met smaak
Truffelolie Bianco
Een klein beetje van deze chique olie geeft sauzen, bruchetta´s, voorgerechten, rijst- pastagerechten, risotto’s of eitjes het aangename truffelaroma. Net voor het serveren toevoegen.
Basilicum Olie
Basilicum, niet weg te denken uit de Italiaanse keuken.
Deze olie wordt gemaakt met verse basilicum.
Wanneer je het flesje opent komt die heerlijke basilicum geur je direct tegemoet.
Fantastisch bij Italiaanse gerechten als pasta, risotto en pizza. Schenk hem ook over je salade caprese, over gebakken vis of serveer hem als brooddip.
Deze olie bevat het beste van twee werelden; heerlijke olijven en geurige basilicum. Wij zijn fan en weten zeker dat wanneer je hem hebt geproefd, je geen andere basilicum olie meer wilt.
Citroenolie
Limone, lemon, limón. Wij noemen het gewoon citroen.
Maar deze citroenolie is alles behalve gewoon.
De zonovergoten citroenen worden daar samen met de olijven geperst, waardoor deze energieke olie ontstaat.
Hij sluit verrukkelijk aan bij gerechten met vis en bij maaltijden die wat fijne frisheid kunnen gebruiken.
Schenk hem ook zeker over salades met gerookte zalm of kipfilet.
Een frisse bries, voor bij al je culinaire creaties.
Knoflookolie
Knoflook, wij houden ervan.
Deze extra vierge olie wordt gemaakt van twee natuurlijke ingrediënten: heerlijke olijfolie en geurige knoflooktenen.
De knoflooktenen worden met de olijven mee geperst waardoor alle smaken vrijkomen.
Hij smaakt goed bij enorm veel gerechten zoals aardappeltjes uit de oven, zelfgemaakte pizza en pasta’s. Ook heerlijk over brood.
Wil je gamba’s, garnalen of kip wokken? Schenk er dan wat knoflookolie bij voor wat extra pit.
Je kunt hem ook, eventueel met chilipeper, gebruiken om vis of vlees in te marineren.
Dus wil je een olie die al je gerechten net dat beetje extra geeft, ga dan voor deze alleskunner.
Olijfolie met rozemarijn
Geeft net iets extra’s aan vleesgerechten, aardappeltjes uit de oven of salades.
Peper olie
Olie met aangename pittige smaak.
Ideaal bij pizza, warme pasta of gebruik als dipper met warm (stok)brood.
Ook een ideale smaakmaker voor over gamba’s of kip.
Wij eten onze knapperige pizzarandjes ook graag met wat van deze olie eroverheen.
Kruidenolie mediterraneo
Extracten van mediterrane kruiden en specerijen samen met olijf- en zonnebloemolie.
Uitstekend geschikt bij braden, bij gebakken aardappelen, geroosterd brood en mediterrane gerechten.
Olijfolie met Eekhoorntjesbrood
Deze extra vergine olijfolie van eerste persing met de smaak van eekhoorntjesbrood is onmisbaar in mediterrane gerechten zoals risotto, tagliatelle ai funghi porcini.
Ook heerlijk in combinatie met pastagerechten met champignon en truffel of in combinatie met bruschetta of vers afgebakken brood.
Deze exclusieve smaakmaker is ook ideaal bij de bereiding van paddenstoelensaus.
Lekker gemakkelijk in gebruik: besprenkel vlees en salades ter versterking van de smaak.
Zaden & notenolie
Walnootolie
De walnoten worden in oktober geoogst, dan gedroogd en gebroken en in januari naar de pers gebracht.
Een volle olie die heerlijk combineert met lamsvlees, appels, peren, kaas en salades. Mooi om te mengen met wat frambozen azijn of rode wijn azijn.
Druivenpit olie
Door de pitten te malen en te verhitten wordt er olie uit de druivenpitten gewonnen.
Druivenpitolie is doordat hij tot 80% aan onverzadigde vetzuren heeft een fijne dieetolie.
Kan zonder gevaar ingenomen worden in salades en rauwkostgerechten.
Door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren is de olie bijzonder geschikt voor de verzorging van huidproblemen.
Bij warme toepassing temperatuur in de gaten houden.
Walmende olie/vet/boter is ALTIJD schadelijk voor de gezondheid.
Olijfolie als pijnstiller
Goede olijfolie werkt net als een pijnstiller. Naast de smaak blijkt er nog een reden te zijn om elke dag goede, extra vergine olijfolie te eten. Je wordt er gezond oud mee, dankzij de stof oleocanthal. Vier eetlepels goede olijfolie, die zit vol met de stof, is voldoende om de kans op bijvoorbeeld kanker en alzheimer te verkleinen.
Het is bekend: een mediterraan dieet is goed voor je. Franse vrouwen worden nooit dik, Franse rode wijn schijnt goed voor het hart te zijn en Italiaanse, Spaanse en Griekse oudjes blijven tot op hoge leeftijd vitaal. Vier eetlepels goede olie zorgt voor een gezonde oude dag
Ibuprofen
Dat laatste is te verklaren, beweert Paul Breslin, een Amerikaanse wetenschapper, in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. Oleocanthal heeft dezelfde werking als ibuprofen, een veel gebruikte pijnstiller.
Van ibuprofen wordt gedacht dat het op de lange termijn een aantal goede, en ook slechte, bijwerkingen heeft. Zo voorkomt ibuprofen kanker en alzheimer, maar is het slecht voor de nieren.
Hoewel oleocanthal een heel andere stof is dan iboprofen, is de werking vergelijkbaar. 50 gram, of vier eetlepels, heeft hetzelfde pijnstillende effect als een normale dosis iboprofen. Breslin gaat er daarom vanuit dat olijfolie vergelijkbare effecten heeft.
Eerste persing
De nuttige stof zit in elke fles olijfolie van de eerste persing (extra vergine), maar in de betere fles zit meer dan in olijfolie van mindere kwaliteit. Sommige olijfsoorten, en oudere olijfbomen, leveren een olie met meer oleocanthal.
Dat betekent niet dat u de duurste fles moet uitkiezen, beweert Breslin, die werkt aan de University of Pennsylvania. Proef een olie en hoe meer de olijfolie prikt in de keel, des te meer oleocanthal.
