Kaas

Kaas

Op onze kaasafdeling vindt u veel verschillende soorten kaas. Elk van deze kazen behoort tot een eigen groep.

Wij noemen enkele hardlopers uit ons assortiment, maar kom gerust langs, wij laten u graag een plakje proeven om u te overtuigen van de heerlijke smaak van onze kazen.

Voor een mooie kaasplank gevuld met heerlijke kazen, eventueel een passende wijn of port erbij, wij kunnen het voor u realiseren.

Wilt u ook zo’n heerlijke borrelplank maken?

Al deze lekkere kaas- en worstsoorten zijn te koop bij Don Emilio en Jan Mager Keurslager.

Kaashoek
Hollandse kaas

Hollandse kaas

Onze Hollandse kaas wordt gemaakt van de beste verse weidemelk. De koeien grazen op de uitgestrekte polders van Nederland. Deze grond is iets ziltig, wat weidemelk oplevert die van nature romiger is.

Weydeland Kaas

Onze Weydeland kaas wordt bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. Dit is een boerencoöperatie die samen met de boeren de lekkerste en eerlijkste kaas maken van de beste melk.

De Weydeland koeien lopen zodra het kan buiten in de weide (weidegang). Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten lekkerder in hun vel en zijn daardoor gezonder. En dit proef je terug in de smeuïgheid van onze Weydeland kaas!

CONO kaasmakerij is in 2020 uitgeroepen tot meest duurzame kaasmakerij van Nederland. Het productieproces van CONO is klimaatneutraal.

Weydeland kaas
Weydeland 48+

Weydeland 48+

Weydeland 48+ is de lekkerste Noord-Hollandse kaas. 48+ staat voor volvet en betekent dat de kaas een vetgehalte van 48% heeft in de droge stof. Een kaas met smaak verkrijgbaar in onderstaande leeftijden.

Weydeland 35+

Weydeland 35+ is een magere Noord-Hollandse kaas met circa 35% minder vet dan in 48+ kaas. Ondanks het lagere vetgehalte is de kaas zeer smaakvol en past zij in een bewust voedingspatroon.

Wij verkopen o.a. Weydeland 35+ extra belegen, jong belegen, belegen, komijn mild en komijn pikant en de Weydeland kruidenkaas.

Weydeland 35+
Weydeland specials

Weydeland Specials

De oude kaas specials van Weydeland zijn uniek. Deze kazen worden volgens familierecept gemaakt en krijgen een speciale rijping. Daarbij ontstaan kleine rijpingskristallen in het zuivel en doen de kazen hun naam recht aan. Oude kazen die flinck, rijck en uniek zijn van smaak.

Ambachtelijke Kruidenkaas

Villa kruidenkaas

De kruidenkazen uit de Villa-reeks zijn stuk voor stuk bijzonder. Alle kazen worden op ambachtelijke wijze volgens eigen receptuur gemaakt. Deze kruidenkazen worden gemaakt door geselecteerde boeren die gespecialiseerd zijn in het maken van unieke kruidenkazen. Elke kaas krijgt eigen kruidentoevoegingen waardoor de specifieke smaak ontstaat.

Wij hebben o.a. gekozen voor de Villa Moutarde boerenkaas (mosterd/knoflook), Villa Fumé (gerookt), Villa Chili Fumé (gerookt met chilipepers), Villa Nutmix (hazelnoot, walnoot, fenegriek) en onze topper de Villa Cipollina, een heerlijke boerderijkaas met bieslook, ui, peterselie, knoflook en paprika.

Villa Cipollina XL
Bon Repas gatenkaas

Bon Repas gatenkaas

Als specialiteit wil ik nog noemen de Bon Repas gatenkaas van de boerderij.

De Bon Repas is een authentieke gatenkaas gemaakt van gethermiseerde melk. Deze boerderijkaas wordt bereid volgens uniek recept en heeft een ongekende smeuïgheid. De smaak is heel toegankelijk en iets zoet. De kaas is vernoemd naar de polder Bonrepas, gelegen in de Krimpenerwaard. Bon Repas betekent in het Frans ‘goede maaltijd’.

Deze unieke gatenkaas van de boerderij met een bijzonder smedig karakter. Lekkere zoete en milde boerensmaak.

Geitenkaas

De lekkerste geitenkaas is bij ons verkrijgbaar.

Een voordeel van geitenkaas is dat deze lichter verteerbaar is dan kaas gemaakt van koemelk. Dat komt door de kleinere vetmoleculen in de geitenmelk. Hierdoor past geitenkaas perfect in een uitgebalanceerd voedingspatroon. Ook bevat geitenkaas veel vitamine A. Dit komt doordat de geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer omzetten in vitamine A. Dit verklaart ook de witte kleur van geitenkaas. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.

In ons assortiment vind je verschillende soorten geitenkaas. Zowel biologisch als gangbaar, van mager tot aan volvette kazen.

Saint Agur kaas

Buitenlandse kaas

Wij verkopen een uitgebreid assortiment buitenlandse kazen, bijvoorbeeld een heerlijke Parmesan Reggiano RM , een Zwitserse Gruyere, Gorgonzola dolce castelli, een Brie fleur de pre 60+, Pecorino Romana, Manchego, Rosse Jeanette, blauwaderkazen zoals Saint Aygur hebben wij in ons assortiment.

Kortom teveel om op te noemen.